Exista mai multe tipuri de lampi pe care ar trebui sa le iei in calcul pentru interiorul sau exteriorul casei astfel incat sa folosesti lumina in avantajul tau.

Iti oferim mai multe sugestii si sfaturi de care ar trebui sa tii cont in momentul in care iti alegi lampile astfel incat sa poti fi sigur ca nu dai gres si nu strici ideea e amenajarea interioara pe care o utilizezi sau stilul gradinii, dar care sa te ajute sa dai si functionalitate spatiului in care le amplasezi.

1. Lampadare de podea

Lampadarele de podea sunt unele dintre cele mai elegante surse de lumina si pot fi amplasate oriunde in interiorul unei case.

Vestea buna cu aceste lampadare este ca au de obicei abajururi foarte mari sau abajururi care pot sa fie reglate pe inaltime si pe dimensiune astfel incat sa iti ofere lumina de care ai nevoie pentru confort.

Poti pune astfel de lampadare langa pat, de o parte si de alta a patului atunci cand ai un pat de mijloc, de o parte si de alta a canapelei din living, langa unui din fotolii, langa masa pe care tii telefonul fix sau pe hol, langa cuier.

2. Lampi solare pentru gradina

Lampile solare pentru gradina sunt de asemenea extrem de speciale pentru ca sunt cele care iti vor lumina noptile atunci cand vii tarziu acasa si cand nu mai vrei sa trezesti pe toata lumea aprinzand luminile din curte.

De asemenea, in momentul in care stai afara si te relaxezi alaturi de prieteni, iti va fi foarte usor sa vezi in jur cu ajutorul acestor lampi si vestea buna este ca ele nu consuma curent, deci vei avea lumina fara sa platesti.

Aceste lampi solare pentru exterior sunt cele care se incarca de la lumina solara din timpul zilei si noaptea, in functie de dimensiuni vor arata exact ca niste licurici in gradina ta.

Lampile solare sunt foarte speciale si mai nou le poti gasi in culori variat, in dimensiuni variate si cu efecte variate. Poti pune pe langa aleea principala lampi care sa fie foarte stridente si mari, iar printre flori lampi mici care sa arate exact ca niste licurici.

3. Lampi cu LED pentru exterior

Lampile cu LED pentru exterior sunt si ele foarte speciale pentru ca pot fi pe curent sau fara curent, totul depinzand in realitate de modul in care iti doresti sa functioneze.

Aceste lampi cu led care merg cu curent de la baterii sau de la retea, au si standardul specific obiectelor electrice care pot intra in contact cu apa fara sa genereze scurt circuit sau accidente deci poti fi lasate cu incredere afara fara sa iti faci griji.

Un alt aspect important cu privire la aceste lampi este faptul ca ele nu depind de soare deci vei avea mereu lumina atunci cand afara este umbra, daca nu uiti sa schimbi bateriile.

La modelele pe baterii dezavantajul este ca atunci cand nu schimbi bateriile, lampile nu vor merge. La cele pe curent este ca iti vor creste, nu cu mult, factura la curent.

4. Lampi de birou cu lumina utila

In orice birou lumina utila este foarte importanta in primul rand pentru eficienta si confortul persoanei care isi desfasoara activitatea in biroul respectiv.

Avand in vedere acest lucru este important ca persoana in cauza sa isi amenajeze biroul astfel incat sa poata beneficia de suficient de multa lumina utila.

O lampa care sa bata din unghiul corect asupra zonei de lucru este cea mai buna decizie ins sensul acesta si te va ajuta sa lucrezi corect si rapid. Daca nu ai lumina potrivita pentru a lucra, riscul de a-ti strica ochii este unul foarte mare, dar apar si erorile clasice din momentul executiei.

Spre exemplu, daca esti arhitect cu siguranta nu iti doresti ca din cauza luminii deficitare sa nu desenezi liniile drept.

Atunci cand alegi o lampa cu lumina utila este foarte important sa tii cont de faptul ca umbrele pot sa o faca complet ineficienta.

De aceea iti recomandam sa tii cont si de amplasare si nu doar de calitatea produsului sau de modul in care functioneaza astfel incat umbrele sa nu iti strice modul de lucru.

5. Lampi pentru camera copilului

Lampile pentru camera copilului sunt si ele foarte interesante si sunt atractive pentru cei mici. Aceste lampi sunt unele dintre cele mai speciale pentru simplul fapt ca au forme unice care sa ii faca pe cei mici sa doarma mai bine si sa simta camera ca spatiul lor intim, in care se pot retrage ori de cate ori simt nevoia.

Poti cumpara lampi dupa urmatoarele sugestii pentru camera copilului tau:
– Lampi in forma de personaje din desene animate;
– Lampi colorate care sa proiecteze pe pereti stelute;
– Lampi in forma de ursuleti sau fluturasi;
– Lampi care canta;
– Lampi care isi schimba culoarea;
– Lampi in forma de glob pamantesc;
– Lampi si veioze de podea cu ghirlande si dreamcatchere;
– Lampi pe care copilul si le alege singur din magazinele online.

6. Alte tipuri de lampi ce pot fi gasite in case

Exista mai multe tipuri de lampi ce pot fi intalnite in case si le vom enumera pe cele care nu se regasesc pe lista de mai sus:
– Lampi UV care ajuta la detectarea bacteriilor si fungilor de pe diferite suprafete si chiar de pe piele daca este necesar;
– Lampi UV care ajuta manichiuristele sa usuce gelul de pe unghiile clientelor;
– Lampi mici care se monteaza pe marginea unei carti sau lampi care se monteaza langa laptop pentru a lumina tastatura;
– Lampi utilizate exclusiv pentru lumina de veghe pe timpul noptii de catre persoanele care au nevoie de un strop de lumina atunci cand se trezesc pentru a ajunge la toaleta sau la bucatarie dupa un pahar cu apa;
– Lampi foarte colorate care au rolul de decor si nu sunt utilizate ca lumina de lucru.

Acestea sunt cele mai comune lampi intalnite in case si modul lor de utilizare a fost deja prezentat.

{{clean}}

6 thoughts on “Tipuri de lampi pe care sa le iei in calcul pentru interiorul si exteriorul casei tale

  1. Acest articol m-a ajutat sa inteleg mai bine subiectul discutat. Autorul a reusit sa ofere perspective diferite si sa aduca argumente convingatoare. Multumesc pentru informatiile valoroase!

  2. Mi-a placut modul in care autorul a structurat articolul, oferind explicatii clare si argumente solide pentru fiecare afirmatie prezentata. Este o lectura captivanta si educativa.

  3. Este impresionant cat de detaliat este articolul. Autorul a facut o cercetare amanuntita si prezinta informatii relevante si bine documentate. Recomand lectura acestui articol.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  5. Am fost impresionat de profunzimea analizei facute in acest articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod foarte informat si detaliat, oferind cititorilor o perspectiva noua si interesanta. Felicitari pentru munca depusa si pentru modul in care a fost prezentata informatia!

  6. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului abordat. Sunt de acord cu ideile prezentate si consider ca autorul a argumentat foarte bine punctele sale. Ma bucur sa vad ca exista o discutie deschisa pe acest subiect si sper sa se continue in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *